måndag, februari 04, 2019

Alvor

4 februari. Alvor är ett ställe dit vi varit på väg till förut. Men då hade det regnat en del strax innan och hela ställplatsen var förvandlad till en röd lervälling. Den gången vände vi. Men nu var det ett tag sedan det regnade så vi vågade att göra ett nytt försök. Det var trots det en hel del pölar kvar, men vi hittade en plats nära infarten och slapp de flesta av pölarna.Den röda leran är inte kul att få på bilen. Den är nämligen väldigt svår att få bort.
Strax efter vi parkerat kom ytterligare en svensk bil och ställde sig bredvid oss. Det visade sig vara ett par trevliga skåningar - Eija och Thomas från i närheten av Smygehuk.
Det svala vädret verkar vara över. Nu går temperaturen upp till 18 grader igen och vi hoppas att våren är här på allvar!! Och den kortärmade skjortan är tillbaka igen..
 Det är bara några hundra meter till hamnen med massor av restauranger.
Utanför en av dem var den här blomlådan med dessa vackra, närmast självlysande blommor. Yoki blev också intresserad av blomlådan, fast av en annan orsak..
Lunch tillsammans med Eija och Thomas på en av hamnrestaurangerna - en portugisisk variant av den spanska räkrätten gambas pil-pil.
Som på många andra ställen i Portugal har man byggt stora system med träspångar längs stranden.
 Den är förvånande vilken växtlighet som finns i den karga sanden!
Här är vi framme vid vackra klippformationer. När vi kom hem igen upptäckte jag att jag tappat mina glasögon!!
Vi gick den långa vägen tillbaks till klipporna i ett försök att hitta dem. När vi kom till platsen där jag tror jag tappade dem, var det nu högvatten! Så det var bara att ge upp.

6 februari. Promenad in till stan och optikern för att köpa nya glasögon. Dom blir klara tidigast i morgon, men helt säkert på fredag, sa optikern. Sedan blev det lunch med grillade sardiner. Är man så nära sardinmetropolen Portimao är det ett måste! Och det är jättegott.

7 februari. Idag blev det långpromenad (totalt 6 km) över ett stort hedområde bort till hamninloppet. Här kunde Yoki springa lös längs spångar och småvägar.
Här är floderna tidvattenfloder. Vid ebb står båtarna på land och besättningen får roa sig med att plocka musslor.
Liksom den här vita hägern (silkeshäger?) gjorde.
Nu börjar tidvattnet strömma in och floden flyter efter ett tag inåt landet. När tidvattnet vänder igen rinner floden ut mot havet. Det var lite förvånande första gången vi såg det - ibland rinner floden åt ena hållet och ibland åt det andra!
Vi hade några dagars trevlig samvaro med Eija och Tomas. Man träffar många trevliga människor här nere! Eija menade att det troligen beror på att det är en speciell sorts människor, som vågar ge sig ut på en så'n lång resa (för egen maskin). Och det kan nog ligga nå'ting i det..

På fredagen hade fortfarande inte mina glasögon kommit.. Och nu började vi få ont om gasol. Vi beslutade oss för att åka. Först till Armacao de Pera för att köpa årets ACSI (campingkort) och sedan fylla gasol i Boliqueime.

Men innan vi åkte kom det ett svenskt par hit, vilka vi träffat i Malaga. Vi har tyvärr glömt deras namn (hon heter Hanna?), men de ville att vi skulle framföra hälsningar till Solan och Lasse! Därmed  gjort..

1 kommentar:

Solan sa...

Hoppas brillornsa kommer snart...då ser du bra ut igen!
Känner igen platserna...vi kanske kör en portugalrepris nästa år.😎
Hanna och Rogerär deras namn, hälsa så hjärtligt tillbaka. Hanna plaskar väl i Atlanten, en tuffing från västkusten.
Ha det fortsatt fint ungdomar och klappa den mysiga Yoki!😊