fredag, februari 08, 2019

En liten rundtur och sedan tillbaks till Alvor

8 februari. Österut, först till Armacao de Pera för inköp av nytt ACSI-kort. Förra gången vi var här var campingbutiken stängd, men nu var den öppen. När vi klev in kände damen, som skötte butiken, igen Yoki's sele. Det var nämligen hon som gjort den! Det var alltså hon som vi stod granne med förra gången vi var här!!  Hon berättade att hon och hennes man bott här i två år nu och sköter den här butiken.
Sedan blev det gasolfyllning i Boliqueime och vidare till en ställplats i Paderne.
 De vackra mandelträden blommar för fullt och de doftar gudomligt!
Vi stannade bara en natt i Paderne, för nu tänkte vi återse Silves. Förut fanns inga ställplatser här, utan då var det fricamping som gällde. Nu har man gjort tre stora ställplatser i den lilla fina staden. När vi kom till den första stötte vi ihop med Agneta och Arne, som vi träffade i Castro Verde för någon vecka sedan.! De berättade att de fick den sista platsen för ett par dar sedan.
Vi provade de andra två med samma resultat Helt smockfulla!! Att stå på en parkering för att prova lyckan nästa dag kändes inte helt säkert eftersom man infört förbud mot nattparkering av husbilar i staden, efter att ställplatserna kommit till.
Vi åkte tillbaks till Alvor igen för att vänta på glasögonen. På bilden den hejige man som sköter ställplatsen. Han hörs över hela ställplatsen och har en röst som om han lever på whisky och skolkritor..

Tidigare var det fransmännen som dominerade Algarve. Nu är det enorma mängder av holländare och engelsmän här.

 I fiskehamnen hade fiskarna dukat upp till söndagsfest med helstekt gris.
Det är inte bara brödbilen och apelsinförsäljare som kommer på besök till ställplatsen, utan även en frisör kommer på måndagar.

Ibland får vi telefonsamtal från någon hemifrån. T.ex. från en husbilskompis, som berättade för oss hur vi har det här nere: "Det är 3-4 grader kallare i Portugal än i Spanien. Varje dag!" Det hade han sett på TV minsann! Vad han hade missat är att temperaturen varierar beroende på var i landet man är (eller var man mäter). Samma som i Sverige - det kanske inte är samma temperatur i Malmö som i Kiruna..
På högra sidan här på bloggen har jag temperaturer för Mazarronområdet (brukar räknas som det varmaste och torraste i Spanien) och Albufeira, mitt på Algarvekusten.

11 februari. Vi gick med misstänksamma steg till optikern igen. Mycket riktigt - kanske dom kommer i eftermiddag..? Jag trodde att manana, manana  var ett typiskt spansk fenomen..
Nu hade vi ingen lust att vänta längre här, utan åkte  till Lagos i stället. Optikern lovade att höra av sig så fort dom kommit.. Vi får se hur det utvecklar sig..

Solan: Jag ser alltså fortfarande inte bra ut!

Inga kommentarer: