måndag, februari 11, 2019

Lagos

Framme vid jätteställplatsen i Lagos. Här ryms det flera hundratals bilar. Så många var det inte nu, utan det fanns gott om plats. Och här var det inte den otrevliga röda leran och dessutom hittade vi en plats med grovt grus. Det här är en riktigt billig ställplats - 3€ dygnet (utan el). Behöver man fylla vatten etc kostar det lite extra. Men det hade vi redan gjort på förra stället, där det ingick.

När man ska gå in till stan måste man passera 125:an, Algarves pulsåder och en hårt trafikerad väg. Det känns riktigt farligt om man inte går till ett övergångsställe. Men hittar man ett sån't behöver man bara snegla mot det så stannar trafiken direkt! Portugiserna är jättebra på det. När vi var här tidigare om åren var vägen i ett bedrövligt skick, men nu har man rustat upp den med ny asfalt och många nya rondeller. Så den är nu helt ok. Liksom en hel del andra vägar, som också fått en ansiktslyftning.
Längs hamnutloppet är det långa rader med försäljare av båtresor för delfinspaning och grottutforskning. Den äldre av båtarna är en kopia av ett portugisiskt fartyg som på 1400-talet seglade runt Godahoppsudden.
På väg hem från stan köpte vi fisk i saluhallen. Det blev dourada, en väldigt god fisk som vi ätit flera gånger tidigare. Naturligtvis fick vi fisken omsorgsfullt rensad.

När det gäller min bältros så blev jag fri från det värsta efter två dagars medicinering. Och nu har alla sårskorpor trillat av och jag har bara en lätt ömhet i hårbotten och ögonbrynet.
Värre gick det för den här gamla tanten, som råkade ut för en inkompetent läkare hemma i Hälsingland: Bältros

Äntligen: Idag ringde optikern och sa att glasögonen kommit!!
Så imorgon åker vi tillbaks till Alvor, igen..


Avslutar med en ny bild på Dave's hundar, vildhunden och golden retrievern.

1 kommentar:

Solan sa...

Hallå i arla morgonstund.
Så roligt att följa hundarna. Även dig...hoppas nu på nya glassiga ögon.
Ställplatsen i Lagos är bekant. Men det finns ju en sorgligt skött camping på f d fotbollsstadion.
Tänk om någon driftig portugis kunde rusta upp den. Vilken ställplats det skulle bli!
Bra läge också...