tisdag, februari 19, 2019

Strulet fortsätter

Alvor är en fin liten stad och vi har det mesta på nära håll, livsmedelsaffär och massor av restauranger. Och ställplatsen är ok så länge det inte regnar.
 Vi har t.o.m. tvättmaskiner på gångavstånd.
17 februari. Marknad nere i hamnen. På efter middagen ringde någon och sa att vi fått tid kl. 08.30 på en verkstad och bärgaren kommer kl. 08.00!!
Naturligtvis blev det regn under natten och dagen efter. Det värsta regnet på hela tiden, frånsett de två kraftiga skyfallen i november. Hela planen var förvandlad till en röd lervälling som man sjönk ner flera cm i!! Men inte kom det någon bärgare!! Nya samtal till Folksam..
Till slut, efter tre timmar, kom det en bärgare. Och då var det den samma, lilla som förra gången!!
Nu hade han mer pallningsvirke, och det var tur, för nu var inte folk pigga på att kliva ut i leran och hjälpa till..
Till slut lyckades han få upp husbilen.
 Husbilen är både längre och bredare än bärgaren!
Framme vid verkstaden i Portimao, åtskilliga timmar försenad. Naturligtvi hade man tagit in andra bilar då vi inte kom, som avtalat😖
Eftersom vi inte fick vara i husbilen efter sex, då verkstan stänger, måste vi ha någonstans att bo. Vi ringde igen och försäkringsbolaget skulle fixa hotellrum lovade dom. Vilket dom inte gjorde..
Vi ringde upprepade gånger, men inte.. Dom skyllde på att vi hade hund och inget ledigt hotell tillät detta. När klockan var halv sex blev vi tvungna att ordna detta själva. Och det gick bra, trots att vi har hund..
Eftersom det skulle ta lång tid att få bilen lagad måste hotellet bokas flera dar framåt, vilket föräkringsbolaget skulle ordna. Vilket dom inte heller gjorde.. Det blev vi också tvungna att göra själva. (Om vi bokar själva måste vi ligga ute med pengarna).
Portugal är kontrasternas land. På ena sidan gatan bl.a. vårt hotell.
Och på den andra sidan plåtskjul där bl.a. den här gamla kvinnan, i ålderdomliga kläder, bor med sina höns!
Utsikt från balkongen på vårt trista hotell. Det här rummet kan vi bara ha t.o.m. fredag, för sedan är hotellet fullbokat. Försäkringbolaget sa att det fanns inget rum att få tag på i Portimao för resten av tiden (vi hade ju hund..) så dom skulle skicka oss till en annan stad. Det tog inte lång tid för Inga-Lis att hitta ett hotell i Portimao, som välkomnar hundar!! Nya samtal till Folksam, och nu lyckades man faktiskt med att boka det hotellet!!!
Men redan på fredagen ringde man från verkstaden och sa att bilen var klar!!! Alltså nästan en vecka tidigare än sagt!! Man hade ombokat andra kunder för att prioritera oss!! De enda som skött sig är varkstaden. Dom har varit tillmötesgående och trevliga och verkligen gjort allt för att hjälpa oss!!
Dadicauto heter verkstaden i Portimao. Kan vara bra att känna till för de som åker husbil i Portugal.

1 kommentar:

Solan sa...

Bra att verkstaden var så proffsiga.
Men Folksam bör ni skippa för alltid, vilket uselt och slappt bemötande.
På torsdag är det nationaldag i Andalusien...men det har ni kanske koll på...Kramar från Arean ��