tisdag, januari 08, 2019

Area Malaga Beach - bussutflykt till Malaga

Först lite nyheter om Dave (kanadensaren) och hans vildhund. Han skrev att han tänkte ha sin hund i koppel och så småningom kastrera vildhundstiken. Men han hann inte riktigt med, utan helt plötsligt blev det en parning. Så nu har han kanske dessutom en kull valpar att ta hand om framöver!!

8 januari. Solan och Lasse tänkte ta en busstur in till Malaga ( ca 9 km) och vi hängde med. Yoki smugglades med i sin väska och som vanligt märkte chauffören ingenting (en del är ganska bistra mot hundar på bussen).
Malaga är med sina drygt ½ miljon invånare en rätt stor stad (jämförbar med Göteborg). Lasse och Solan hade varit här på kvällen för ett tag sedan och då var det en fantastisk belysning efter den här gatan!
Bland det första vi gjorde var att äta lunch. Vi gick till ett av deras favoritställen, en restaurang med pintxos. Pintxos i Baskien är egentligen tapas, men här är det tapas på bröd av något slag. Lasse berättade hur tapas kom till. I en spansk hamnstad (har glömt vilken) gick sjömännen ut för att festa och för att de inte bara skulle dricka utan äta lite också, la man en liten rätt som ett lock över glaset för att de skulle äta upp den innan man tömde glaset. Och tapas betyder just precis - lock!
Här var det tre diskar fulla med små delikatesser och man fick hämta själv det man ville ha. Och det ville man!!
Det fanns många gamla fina hus här och vi gick en rejäl rundvandring. Spanska städer brukar vara lite bullriga, men här var det väldigt bullrigt pga alla byggen. Bl.a håller man på att bygga en tunnelbana. Yoki (som tidigare var rädd för buller och folksamlingar) blir tuffare och tuffare och går numera kavat med hög svansföring i storstan!!
I de skuggigare gränderna blir det rätt svalt, så här förstår man om spanjorerna föredrar vinterkläder.
Blir man trött på att gå, kan man åka cykeltaxi.
Vid det här torget sitter Malagas store son Picasso staty. Vi blev lite blyga inför vårt första möte med mästaren, men för Lasse blev det ett kärt återseende!!
Resan hem gick lika bra, Yoki var tyst och lugn i sin väska, när vi smugglade ombord honom på bussen.

Som avslutning några av Lasses bilder:


1 kommentar:

Solan sa...

Du är en bra berättare Håkan.
Dessutom har du en snygg sambo som hanterar Dethleffen skickligt. Hälsa Ingalis och Monsterhunden. Vi ses kanske framöver, hoppas Picassos vän och jag. Kul bild på Lasse!
Fattar inte varför min text inte blir ojämn höger automatiskt. Ser knasigt ut...