måndag, januari 21, 2019

Falesia

På väg till husbilsverkstaden åkte vi förbi det nya IKEA-varuhuset i Loulé. Här kan det bli inhandling av sillburkar mm framöver. Hos CamperServ fick vi en tid redan nästa dag, kl. 16.00.
När vi kom fram till den stora ställplatsen i Falesia var den helt fullbelagd! Men man har byggt en till, bara ett par hundra meter längre bort.Men även den var full, så när som på en plats utan el. En natt borde vi klara oss, särskilt som vi stod på el igår. Vi har varit här för rätt många år sedan och mycket har hänt. En livsmedelsaffär samt tre restauranger har öppnat på andra sidan vägen. Så nog bidrar husbilarna en del till folks uppehälle här!
Alldeles intill gick en fåraherde med sin flock och vallhundar i pinjeskogen. Vi har sett ovanligt lite pinjelarver på spanska sydkusten i år, men här finns dom! Bon lite här och var i pinjeträden gör att vi håller Yoki kopplad och kollar var han sätter tassarna.
 Bara en liten bit från ställplatsen är det branta klippor ner mot havet. För att ta sig ner till stranden är det långa slingrande trätrappor som gäller.
Men väl nere är det mödan värd!
 Helt fantastiska berg av röd och vit sandsten längs hela stranden. Otroligt vackert!
Ännu ett vårtecken - mimosan börjar knoppas!
Det är ett par andra svenska bilar här också, och vi blev inbjudna på kaffe till Kjell (bördig från Sundsvall) och hans ungerska fru.

22 januari. Så gott som hela tiden vi varit i Spanien och Portugal har vi haft bra väder för det mesta. Och vädret har överlag varit lite bättre i Portugal denna vinter. Ofta någon grad varmare och mindre regn. I Tavira hade vi iofs en liten eftermiddagsskur. Men idag var det bistert! Mulet, blåst och bara 14 grader som mest. Det blev fleecetröja och vinterjacka. Men i morgon ska det bli bättre och då åker vi vidare mot nya mål.

2 kommentarer:

eva.ekstrom sa...

Visst är det en härlig strand där firade jag min 70 års dag.Ha det så bra hälsar vi tre🤗

Reiselinda sa...

Åh, vad härligt med vårtecken!