måndag, januari 07, 2019

Area Malaga Beach - fortsättning

5 januari (fortsättning). Under dan steg temperaturen snabbt och det blev åter en varm och solig dag. Idag gick vi och vår monsterhund😱 ut för att äta tillsammans med Lasse och Solan.
(foto Lasse Persson)
De hade beställt bord (ett måste, för nu är det många spanjorer ute och festar) på den här restaurangen, uppe på balkongen. (foto Lasse Persson)
Här fick vi ett större sällskap som grannar, det verkade vara fest på gång!!
Det visade sig att det var f.d. skolkamrater till en dam som fyllde femtio år, och de hade kidnappat henne och fört henne, helt oförberedd, hit. (foto Lasse Persson)
Och fest blev det!! Inga stolar runt borden (tapas på fest äts gärna stående) och den för spanjorer typiska ljudvolymen, så våra samtal fick huvudsakligen anstå till senare.
De var jättetrevliga och vi blev snart inblandade med skålande i sällskapet! (foto Lasse Persson)
När vi till slut lämnade restaurangen tjoade och vinkade sällskapet åt oss från balkongen, och sedan gick vi sakta hemåt i den vackra spanska skymningen.

Lasse är en enastående fotograf och här kan man se en del av hans bilder:

6 januari. Idag är den traditionella julen för spanjorerna, den dag då de tre vise männen kom med sina gåvor. Fast influenser från övriga Europa påverkar allt mer så att man firar även jul 24/25 december.
Varför bara ha en jul när man kan ha två!! Spanjorerna tar alla tillfällen till en extra festdag👍Ställplatsen är väldigt populär och varje dag kommer den här skylten upp vid infarten.
Här har fransmännen fest på vår gata. Allt eftersom festen framskred desto mera kungakronor av papp syntes på deras huvuden. Alltså firar de också de tre vise männen!
7 januari. Idag är det en helgdag här i Andalusien och massor av folk ute. Vi beslöt att gå en långpromenad till Rincon de la Victoria (över 4 km enkel väg). På vägen dit passerar man tre tunnlar, Där har det gått tåg förut, men nu är de omgjorda för gång- och cykeltrafik.
Vi flanerade längs strandpromenaden ett tag innan vi satte oss i skuggan på en restaurang för att äta lunch. Det blev fisken rosada - ska vara typisk för Andalusien.
Här råder den bistra spanska vintern och många klär sig i vinterkläder och en del har t.om. en halsduk för munnen. Trots att solen gassar och apotekstermometern visar 22 grader!!
Vi har ofta undrat hur spanjorerna kan vara så sunda och smärta när de äter så mycket vitt bröd och dricker så mycket vin och öl. En förklaring (som jag läst) är att de rör sig väldigt mycket. Går, joggar eller cyklar. Fast vissa tar det lite lugnare med lite yoga i stället..
Men den uppväxande generationen har tydligen inte det intresset. I stället åker man i eldrivna leksaksfordon. Undrar om dom är lagliga i Sverige??
Såna här är väldigt populära och ungarna far runt som jehun med dom..
Efter den ca 8 km långa promenaden (den längsta på många år) var mina dåliga ben förvånansvärt alerta. Är det klimatet som gör att det känns betydligt bättre här nere? Hur som helst orkade jag med ytterligare en promenad, till livsmedelsaffären SuperSol. Vi är ju på Costa del Sol (solkusten) så klart man ska ha med Sol i namnet!! Kanske inte helt i klass med Mercadona (som inte ligger inom gångavstånd), men väldigt bra sortiment.

2 kommentarer:

Solan sa...

Vi undrar just var är ni nu? Mycket intensiv arbetsdag igår...
Läser med stor behållning om dagarna på Area Malaga Beach...Håkan du är både en bra skribent och en dito fotograf. Ingen dålig combo.��
Ha det bra i Portugal alla tre!��

Håkan och Inga-Lis sa...

Oj, jag blir så generad att jag rodnar..
Ja, det var jobbigt på Repsolmacken, men sedan fick jag som vanligt sitta i passagerarsätet och vila.
Vi är nu i El Rocio och en ny arbetsdag, nu med klädtvätt! Men i morgon ska vi ta ut lite komp och titta på stan. Ha det bra själva - vi hörs!